Koduleht » Retseptid » Laimine Tai roheline karri hiidkrevettide ja seesa
Laimine Tai roheline karri hiidkrevettide ja seesa
20
Koostisosad:
hiidkrevetid 120 g ~1 peotäis
riis (keedetud) 180 g ~1 kauss
karripasta (Santa Maria) 15 g ️ ~1 supilusikas
karri (Santa Maria) ️ maitse järgi
kookospiim 80 g ~⅓ tassi
kookosõli 5 g ~½ teelusikat
laimimahl 10 g ~veerand laimi
kurk 80 g ~⅓ kurki
porgand 70 g ~1 väike
seesamiseemned 5 g ~1 teelusikas
meresool (Santa Maria) maitse järgi
Valmistamine:1. Pese riis ja pane keema kergelt soolaga maitsestatud vees. Keeda umbes 12 minutit, kuni riis on pehme.
2. Samal ajal puhasta või sulata hiidkrevetid (kui külmutatud).
3. Kuumuta pannil kookosrasv ja praadida krevette 2 minutit keskmisel kuumusel, maitsesta kergelt soolaga.
4. Lisa pannile karripasta ja kuumuta koos krevettidega veel umbes 2 minutit.
5. Seejärel lisa kookospiim, maitseained ja laimimahl (soovitatavalt ohtralt, aga maitse kindlasti pärast iga lisamist).
6. Sega hoolikalt ning lase kastmel vaikselt podiseda umbes 5 minutit.
7. Samal ajal viiluta kurk ja porgand õhukesteks ribadeks või laastudeks ning sega kergeks salatiks. Soovi korral lisa peale seesamiseemneid.
8. Serveeri krevettide kookoskarrikaste keedetud riisiga ning kõrvale värske kurgi-porgandi salat.