heeringafilee (õlis, nõrutatud) 70 g ~pool peopesa
muna (keedetud) 2 tk (120 g) ~1 peopesa
hapukoor 10% 50 g ~2 supilusikat
majonees (nt Hellmann’s Light või 40%) 15 g ~1 supilusikas
sibul 30 g ~veerand väikesest sibulast
till (värske või külmutatud) 5 g näpuotsaga
sidrunipipar (Santa Maria) maitse järgi näpuotsaga
sool (Santa Maria) näpuotsaga näpuotsaga
Valmistamine:1. Pane munad keema ja eemalda leivaviiludelt koorik ning lao vaagnale esimeseks tordikihiks.
2. Haki heeringafilee, sibul ja munad väikesteks tükkideks, lisa hapukoor ja natuke majoneesi ning maitsesta hakitud tilli, soola ja sidrunipipraga.
3. Lao leiva viilud serveerimisalusele, määri peale täidis, korda tegevust kuni segu on otsas.
4. Kõige pealmisele kihile tee majoneesi ja hapukoore segu kerge soola/pipraga ja määrida tort pealt ja külgedelt seguga.
5. Kaunistada enda maitse-eelistuste järgi.
NB! Lasta külmkapis taheneda mõni tund enne serveerimist, ideaalis 1 ööpäev ja soovitatav on teha võileivatort mitmeks päevaks või mitmele inimesele.