Koduleht » Retseptid » Kinoasalat ja laimikana koorekastmes

Kinoasalat ja laimikana koorekastmes

25

Koostisosad:

  • kanafilee 150 g ~1 peopesa
  • kinoa, keedetud 180 g ~1 rusikas
  • värske kurk 80 g ~pool väiksemat kurki
  • spinat 40 g ~väike peotäis
  • roheline sibul 15 g ~väike peotäis
  • kookosrasv 5 g ~1 teelusikas
  • rõõsk koor 40 g ~3 supilusikat
  • laimimahl 10 g ~veerand laimi mahl
  • värske tšillipipar 5 g ️ ~pool väiksemat kaunast
  • sool (Santa Maria) näpuotsaga
Valmistamine:1. Loputa kinoad jooksva külma vee all. Tõsta siis pott koos kinoa, vee ja soolaga pliidile ja lase vesi keema. Jätka keetmist madalal kuumusel 10-12 minutit. Kui kinoa on küpsenud ja läbipaistev tõsta see pliidilit ja jäta jahtuma.
2. Lõika kurk kuubikuteks või viiludeks, haki roheline sibul, pese ja vajadusel haki spinat. Sega kõik koostisosad salatiks ja maitsesta soolaga.
3. Pane pann tulele ja aja kookosrasv kuumaks.
4. Tükelda kana ja tõsta pannile küpsema.
5. Haki tšilli ja lisa see siis pannile, kui kana on küpsenud. Lisa ka laimimahl ja koor ning maitsesta soolaga. Kuumuta kana madalal kuumusel veel umbes 2 minutit.
6. Serveeri laimikana koos kinoasalatiga.
Kalorid:515
Rasvad:19 g
Valgud:39 g
Süsivesikud:44 g