Koduleht » Retseptid » Kurgi-lõhe tünn

Kurgi-lõhe tünn

10

Koostisosad:

  • värske kurk 150 g ~1 väike kurk
  • lõhefilee 120 g ~1 peopesa
  • sidrunimahl 10 g ~veerand sidruni mahl
  • till värske 5 g ~näpuotsaga
  • sool ja must pipar (Santa Maria) ️ näpuotsaga
Valmistamine:1. Lõika kurgist 2 cm paksused rattad ja uurista lusikaga seemned välja nii, et põhi jääks alles.
2. Pane pann tulele ja aja kuumaks.
3. Prae lõhe pannil ja purusta seejärel kahvliga ühtlaseks massiks. Maitsesta värskelt pressitud sidrunimahla, tilli, soola ja pipraga.
4. Täida kurk seguga ja serveeri jahedalt.
NB! Võid kasutada ka toorest või soolatud lõhe, aga siis veendu
kindlasti, et kala oleks värske ja toorena söödav.
Kalorid:270
Rasvad:16 g
Valgud:26 g
Süsivesikud:5 g