Koduleht » Retseptid » Täidetud tomat hakklihaga

Täidetud tomat hakklihaga

35

Koostisosad:

  • veisehakkliha (10% rasva) 150 g ~1 peopesa
  • tomatid 250 g ~2 suurt
  • sibul 60 g ~pool keskmist
  • paprika 80 g ~pool paprika
  • juust (30%) 40 g ~2 viilu
  • maitsestamata jogurt (2,5%) 80 g ~4 sl
  • oliiviõli 5 g ~½ teelusikat (vormi määrimiseks)
  • sool (Santa Maria) maitse järgi
  • must pipar (Santa Maria) ️ näpuotsaga
Valmistamine:1. Pane ahi 180 kraadi juurde soenema.
2. Lõika tomatitel esimene viil ehk nö kaas ära ja uurista seest tühjaks. Haki sibul ja paprika.
3. Sega kausis hakkliha, jogurt, sibul, paprika ning maitseained. Täida tühjad tomatid seguga ja suru lusikaga tihedasti kokku, et mahuks rohkem.
4. Aseta täidetud tomatid ahjuvormi ning küpseta neid ahjus 20 minutit.
5. Seejärel kata tomatid juustuga ning küpseta grillrežiimil veel umbes 5 minutit, kuni juust on sulanud. Serveeri soojalt.
Kalorid:550
Rasvad:34 g
Valgud:45 g
Süsivesikud:16 g