Koduleht » Retseptid » Burgundia pada

Burgundia pada

35

Koostisosad:

  • veiseliha 150 g ~1 peopesa
  • kartul 180 g ~1 rusikas
  • porgand 80 g ~pool keskmist
  • suvikõrvits 80 g ~pool väiksemat
  • sibul 50 g ~pool väikesest sibulast
  • šampinjonid 100 g ~1 peotäis
  • punane vein 50 ml ~4 supilusikat
  • vesi 100 ml ~pool klaasi
  • puljongikuubik ½ tk maitse järgi
  • oliiviõli 10 g ~2 teelusikat
  • petersell värske 5 g näpuotsaga
  • sool (Santa Maria) näpuotsaga
  • must pipar (Santa Maria) näpuotsaga
Valmistamine:

1. Koori kartul ja porgand, lõika kartulist sektorid ja pane keema, maitsesta vesi soolaga. Porgandist ja suvikõrvitsast lõika paksud ribad ja pane kõrvale ootama.
2. Prae kuumal pannil oliivõlis(kasuta pool kogust) liha mõlemalt poolt 2-3 minutit, maitsesta soola ja pipraga, seejärel tõsta taldrikule.
3. Prae samal pannil seened ja sibulad kuldpruuniks, siis lisa vein ja keeda kuni pool veini on kadunud(ca 5 minutit), siis lisa vesi ja puljongikuubik(lisa pisut ja maitse).
4. Kui kastme maitse on paigas, siis lõika liha 1-2 ampsu suurusteks tükkideks ja lisa kastmesse- sega ja kuumuta 2 minutit.
5. Tõsta kaste kaussi seisma ja puhasta kiiresti pann.
6. Kurna kartulid ja prae kuumal pannil oliivõlis koos porgandi ja suvikõrvitsaga 1-2 minutit.
7. Serveeri kaste juurviljadel ja raputa peale hakitud petersell.
Kalorid:490
Rasvad:18 g
Valgud:36 g
Süsivesikud:42 g