Koduleht » Retseptid » Liha chimichanga

Liha chimichanga

25

Koostisosad:

  • veise-, kana- või seahakkliha 120 g ~1 peopesa
  • tortilla (nisujahust) 1 tk (60 g) ~1 keskmine
  • riis, keedetud 100 g ~pool klaasi
  • paprika 80 g ~pool paprikat
  • sibul 40 g ~veerand väikesest sibulast
  • šampinjonid 80 g ~1 peotäis
  • juust (nt cheddar või gouda) 30 g ~2 supilusikat riivitult
  • oliiviõli 8 g ~1,5 teelusikat
  • hapukoor 30 g ~1,5 supilusikat
  • koriander (värske) 5 g näpuotsaga
  • cayenne (Santa Maria) näpuotsaga
  • sool (Santa Maria) näpuotsaga
Valmistamine:

1. Keeda riis. Haki paprika, sibul ja seened peeneks ning prae pannil oliivõlis. Maitsesta soola ja cayenne’i pipraga.
2. Lisa pannile hakkliha, sega läbi ja kuumuta koos 1 minut.
3. Laota segu tortilla põhjale, lisa juust ja voldi tortilla tihedalt kokku nii, et lahtised otsad jääksid alla. Pintselda pealt oliivõliga.
4. Küpseta tortilla ahjus 200 °C juures 5–7 minutit, kuni tortilla on krõbe ja kuldpruun.
5. Haki koriander. Raputa see valmis chimichanga peale ja serveeri hapukoorega.
Kalorid:780
Rasvad:42 g
Valgud:36 g
Süsivesikud:62 g