köögikoor (taimne või tavaline) 50 g ~2 supilusikat
pune (Santa Maria) näpuotsaga
tüümian (Santa Maria) näpuotsaga
petersell (värske) 5 g näpuotsaga
sool (Santa Maria) näpuotsaga
must pipar (Santa Maria) näpuotsaga
rukkileib 60 g ~1 viil (serveerimiseks)
Valmistamine:
1. Haki sibul, küüslauk ja seller ning vala nii palju vett, et köögiviljad oleks kaetud, keeda 6-8 minutit, jälgi ei vesi ära ei keeks!
2. Senikaua koori ja tükelda porgand, ning lõika väikesteks kuubikuteks.
3. Lisa pune ja tüümian ning keeda veel minutike.
4. Seejärel lisa kõik ülejäänud koostisosad (v.a petersell) ja lase podiseda 15-20 minutit, kuni kartul ja porgand on pehmed.
5. Pane pool supist blenderisse koos taimse koorega (või kasuta saumikserit) ja püreesta, kuni supp on ühtlaselt kreemjas. Sega püreestatud osa ülejäänud supiga, lisa hakitud petersell ja serveeri leivaga.