Koduleht » Retseptid » Riisiroog kanaga

Riisiroog kanaga

40

Koostisosad:

  • kanafilee 150 g ~1 peopesa
  • pruun riis, keetmata 70 g ~pool klaasi (keedetult u 180 g)
  • sibul 60 g ~pool keskmist
  • paprika 100 g ~pool paprika
  • küüslauk 1 küüs purustatud
  • külmutatud herned 70 g ~väike peotäis
  • tomatipasta 40 g ~2 sl
  • kookosõli 10 g ~1 teelusikat
  • sool (Santa Maria) maitse järgi
  • must pipar (Santa Maria) ️ näpuotsaga
  • tšillimaitseaine (Santa Maria) ️ maitse järgi
Valmistamine:

1. Pese pruun riis, pane pott veega keema ja keeda riisi 30 minutit. Seejärel kurna, eemalda pott kuumuselt ja
pane riis potti tagasi. Pane kaas peale ja lase riisil 10 minutit seista.
2. Lõika kanafilee ribadeks, tükelda sibul, paprika ja küüslauk.
3. Pane pann tulele ja aja kookosõli kuumaks. Prae kanafilee ribad kergelt pruuniks ja tõsta kõrvale.
4. Prae samal pannil sibul ja paprika. Umbes 2 minuti pärast lisa purustatud küüslauk ja tomatipasta.
Kui segu on juba kuumenenud, lisa keedetud riis ja maitseained ning kuumuta veel 5 minutit.
5. Sega kuuma toidu sisse külmutatud herned. Lisa ka praetud kana ja serveeri koheselt.
Kalorid:585
Rasvad:14 g
Valgud:43 g
Süsivesikud:73 g