Kurgi, redise, rukola, tuunikala ja vutimuna salat
10
Koostisosad:
kurk 100 g ~pool suuremat kurki
redis 60 g ~3 keskmist
rukola 40 g ~väike peotäis
vutimuna 2 tk (20 g) ~väike peotäis
tuunikala (konserv või värske) 100 g ~1 peopesa
Dijon sinep 5 g ~1 teelusikatäis
mesi 5 g ~1 teelusikatäis
sojakaste 10 g ~2 teelusikatäit
laimimahl 10 g ~veerand laimi mahl
seesamiõli 5 g ~1 teelusikatäis
värske koriander või murulauk 5 g ~näpuotsaga kaunistuseks
Valmistamine:
1. Pese kurk, redis ja rukola.
2. Tõmba kurgist pikad laastud koorimisnoaga.
3. Lõika redis õhukesteks ratasteks.
4. Vala kaussi seesamiõli, lisa Dijon sinep, laimimahl, mesi ja sojakaste.
5. Sega kõik kastmekomponendid korralikult ühtlaseks.
6. Keeda vutimuna nii, et munakollane jääb vedel (ca 2–2,5 minutit keetmist).
7. Aseta kaussi redis, rukola ja kurgilaastud.
8. Lisa kaste ja sega salat õrnalt läbi.
9. Tõsta salat taldrikule, lisa tuunikala ja pooleks lõigatud vutimuna.
10. Kaunista värskete ürtidega (nt koriander või murulauk).