Koduleht » Retseptid » Kukeseenekaste hakkliha ja ahjukartuliga

Kukeseenekaste hakkliha ja ahjukartuliga

35

Koostisosad:

  • hakkliha 150 g ~1 peopesa
  • kartul 180 g ~1 suur
  • sibul 40 g ~⅓ väiksemat
  • roheline sibul 10 g ~väike peotäis
  • kukeseened 120 g ~1 peotäis
  • kookosõli 8 g ~¾ teelusikat
  • vahukoor 50 g ~3 supilusikat
  • tomat 100 g ~1 väike
  • kurk 80 g ~⅓ kurki
  • hapukoor 30 g ~2 supilusikat
  • must pipar (Santa Maria) ️ maitse järgi
  • meresool (Santa Maria) maitse järgi
Valmistamine:

1. Pane ahi 250 kraadi peale soojenema.
2. Pese hoolikalt kartulid ja küpseta ahjus umbes 20 minutit või kuni kartulid on küpsenud.
3. Haki roheline sibul ja puhasta kukeseened.
4. Pane pann tulele ja aja kookosõli kuumaks.
5. Lisa pannile sibul ja seened ning prae keskmisel kuumusel umbes 3-5 minutit. Lisa siis pannile vahukoor, sool ja must pipar. Sega hoolikalt, et maitsed seguneksid, eemalda pann tulelt ja lase seista.
6. Pane ka teine pann tulele ja aja kuumaks.
7. Lisa pannile hakkliha ning prae umbes 6-8 minutit, maitsesta soola ja pipraga.
8. Kuni hakkliha praeb, haki tomat ja kurk ning sega hapukoorega.
9. Kui hakkliha on valmis, siis serveeri see salati, kukeseene kastme ning kartuliga.
Kalorid:575
Rasvad:33 g
Valgud:33 g
Süsivesikud:36 g