pähklid (nt maapähklid või india pähklid) 15 g ~väike peotäis
seesamiseemned 5 g ⚪ ~1 tl
mesi 5 g ~1 tl
õunaäädikas 10 g ~1 tl
seesamiõli 5 g ~1 tl
paprikapulber näpuotsaga
sool (santa maria) näpuotsaga
magustoiduks:
puuviljad (nt ananass, õun või arbuus) 100 g ~1 peotäis
Valmistamine:1. Lõika lihast umbes 2 sentimeetri paksused viilud.
2. Sega kausis mesi, jerk maitseaine, tüümian, rosmariin, sool ja oliiviõli ning marineeri liha, lase seista vähemalt 2 tundi.
3. Grilli liha tulel või ahjus 200 kraadi juures grillrežiimil
4. Tee salatikaste, sega omavahel seesami seemned, mesi, õunaäädikas, seesamiõli, paprikapulber, sool ja lisa soovi korral pisut vett lahjendamiseks.
5. Viiluta kurk, haki roheline sibul, purusta pähkleid pisut, sega kõik omavahel ning sega kokku salatikastmega vaherult enne serveerimist.
6. Serveeri liha salatiga ja magustoiduks lemmikpuuvili.