purustatud tomat / tomatipüree 120 g ~½ väikest purki
või 10 g ~1 tl
vahukoor 40 g ~3 sl
küüslauk 1 küüs
garam masala ✨ ½ tl
jahvatatud ingver ✨ ¼ tl
jahvatatud köömned ✨ ¼ tl
Tšilli (Santa Maria) ✨ maitse järgi
laimimahl 10 g ~2 tl
koriander 5 g ~väike peotäis
salat (jääsalat / beebispinat) 40 g ~1 peotäis
Meresool (Santa Maria) maitse järgi
Valmistamine:1. Lase kuumal pannil pool või kogusest sulada ja prae siis kana pannil nii, et 1-2 poolt oleksid pruunid, kana ei pea olema täiesti läbi küpsenud.
2. Tükelda sibul ja sulata teine pool võid kuumal pannil ja prae sibulat 2-3 minutit. Lisa pannile purustatud küüslauk, garam masala, purustatud ingver, tšilli, sool ja jahvatatud köömned. Küpseta segu 1 minut ja lisa tomatipüree.
3. Kuumuta segu keemiseni ja lase tasasel tulel keeda 5 minutit, siis lisa vahukoor ja kanatükid ning lase podiseda 15 minutit.
4. Senikaua pese riis ja keeda soolvees.
5. Pese ja kuivata salat.
6. Serveeri võikana salati ja riisiga, kaunista ja maitsesta laimi ning koriandriga.