Koduleht » Retseptid » Täidetud seened kartulipüreega

Täidetud seened kartulipüreega

30

Koostisosad:

  • veiseliha 100 g ~1 peopesa
  • šampinjonid suured 150 g ~1,5 peotäit
  • juust (nt gouda) 40 g ~2–3 supilusikat riivitult
  • kartul 200 g ~1 rusikas
  • kohvikoor 30 g ~2 supilusikat
  • jääsalat 60 g ~pool taldrikut
  • tomat 80 g ~1 väike
  • kurk 80 g ~pool kurki
  • oliiviõli 6 g ~1 teelusikas
  • persillade maitseaine (Santa Maria) maitse järgi näpuotsaga
  • sool (Santa Maria) maitse järgi näpuotsaga
  • must pipar (Santa Maria) maitse järgi näpuotsaga
Valmistamine:

1. Pane ahi 200 kraadi sooja.
2. Koori kartulid ja lõika õhuksesteks viiludeks ning pane keema.
3. Tükelda liha väga väikesteks tükkideks ja prae pannil mõni minut kuni valmis, see peaks võtma 3-4 minutit, siis tõsta taldrikule jahtuma.
4. Eemalda seentest vars/tüvi, riivi juust ja sega lihaga ning pane segu seentesse ja siis ahju küpema 15-20 minutiks.
5. Vamista kartulipüree, lisa kartulitele kohvikoor ja persilade maitseaine ning sega tugevalt läbi.
6. Tükelda tomat, viirluta kurk, haki jääsalat ja sega oliivõliga salatiks, maitsesta soolaga.
7. Serveeri kõik rõõmsalt samal taldrikul- täidetud seened, kartulipüree ja salat.
Kalorid:500
Rasvad:22 g
Valgud:32 g
Süsivesikud:42 g