Koduleht » Retseptid » Kana valge veini kastmes

Kana valge veini kastmes

25

Koostisosad:

  • kanafilee 150 g ~1 peopesa
  • riis, keetmata 60 g ~4 kuhjaga supilusikat
  • oliiviõli 6 g ~1 teelusikas
  • valge vein 30 ml ~2 supilusikat
  • koor (toidu- või vahukoor) 40 g ~2 supilusikat
  • jääsalat 60 g ~pool taldrikut
  • apelsin 100 g ~pool vilja
  • sool (Santa Maria) näpuotsaga
  • must pipar (Santa Maria) näpuotsaga
Valmistamine:1. Pese leige veega riis ja pane keema soolvette-
2. Prae kana pannil kõrge kuumusega oliivõlis 1 minut mõlemalt poolt, maitsesta soola ja pipraga, siis keera kuumus poole väiksemaks ja jätka kana kuumutamist ning pööra kana iga 2 minuti järel.
3. Valmista valge veini kaste.
4. Viiluta aplesin ja pese salat.
5. Kurna riis, siis kui see pehme on, kuid ära loputa!
6. Serveeri kana riisi, kastme ja salatiga, apelsini võid kõrvale süüa, annab erilise maitseelamuse või söö magustoiduks.
Kalorid:570
Rasvad:20 g
Valgud:38 g
Süsivesikud:58 g