Koduleht » Retseptid » Šokolaad

Šokolaad

20

Koostisosad:

  • rasvaine (või, kookosõli või pähkliõli) 30 g ~1,5 supilusikat
  • mesi, vahtrasiirup või kookospalmisuhkur 30 g ~1,5 supilusikat
  • kakaopulber (suhkruvaba) 30 g ~3 kuhjaga supilusikat
  • Soovi korral: lisa näpuotsaga soola, kaneeli (Santa Maria) või vaniljet, et maitse sügavamaks muutuks.
Valmistamine:

1. Sulata rasvaine (või, pähkliõli või kookosõli) väikesel kuumusel, kuni see muutub täiesti vedelaks.
2. Lisa mesi, vahtrasiirup **või** kookospalmisuhkur ja sega ühtlaseks.
3. Lisa kakaopulber ning sega, kuni mass on sile ja siidiselt ühtlane.
4. Vala segu väikestesse vormidesse või küpsetuspaberiga kaetud alusele.
5. Lase šokolaadil külmkapis taheneda 30–60 minutit.
6. Maitse ja kohanda vastavalt soovile — vähem rasva → vähem õli/võid; magusam → lisa magustajat; tumedam → lisa kakaopulbrit.
Kalorid:440
Rasvad:34 g
Valgud:2 g
Süsivesikud:32 g