Koduleht » Retseptid » Coq Au Vin kanaga

Coq Au Vin kanaga

60

Koostisosad:

  • kanafilee või kanakintsuliha 180 g ~1 suur peopesa
  • punane vein 100 ml ~pool klaasi
  • šampinjonid 100 g ~1 peotäis
  • väike sibul 50 g ~pool sibulat
  • porgand 80 g ~pool keskmist
  • küüslauk 1 küüs (3 g) ~väike küüs
  • kartul 200 g ~1 rusikas
  • vahukoor 40 g ~2 supilusikat
  • oliiviõli 8 g ~1,5 teelusikat
  • kartulitärklis 5 g ~1 teelusikas
  • puljongivesi 100 ml ~pool klaasi
  • petersell värske 5 g näpuotsaga
  • tüümian värske 5 g näpuotsaga
  • sool (Santa Maria) näpuotsaga
  • must pipar (Santa Maria) näpuotsaga
Valmistamine:1. Hõõru tugevalt toorest kana soola ja pipraga, pane kana kaussi ja vahele palju peterselli ja palju tüümiani(hakkida pole vaja) ning kõige peale vala punane vein. Marineeri vähemalt 2 tundi, mida kauem seda parem.
2. Lõika seened pooleks ja väike sibul 4-jaks, porgand õhkusteks ratasteks ning küüslauk peeneks.
3. Võta kana veinist välja, aga ära vala seda veini ära! Kuivata kana köögipaberiga ja eemalda tüümian ja petersell.
4. Prae kana kuumal pannil oliivõlis mõlemalt poolt nii, et oleks kuldpruun, tõsta kana taldriukule ning prae samal pannil köögiviljad kuldpruuniks, siis lisa 1 tl kartulitärklist ja puljongivesi, sega hoolikalt.
5. Lisa pannile kana ja marineerimiseks olnud vein, keeda tasasel tulel 30-40 minutit.
6. Senikaua koori kartulid ja lõika väikesteks tükkideks ning keeda soolvees kuni pehmed, siis sega tugevalt püreeks, lisa vahukoor ja maisesta soolaga.
7. Serveeri kana kartulipüree ja salatiga.
Kalorid:590
Rasvad:26 g
Valgud:38 g
Süsivesikud:48 g