Koduleht » Retseptid » Kreveti scampi

Kreveti scampi

20

Koostisosad:

  • pasta (nt spagetid või linguine) 60 g ~1 klaas keetmata
  • krevetid 100 g ~1 peotäis
  • kirsstomatid 100 g ~6–8 tk
  • sibul 40 g ~veerand väikesest
  • basiilik (värske) 5 g näpuotsaga
  • sidrunikoor 5 g ~pool teelusikat riivitult
  • valge vein 40 ml ~3 supilusikat
  • parmesani juust 20 g ~1,5 supilusikat riivitult
  • oliiviõli 10 g ~2 teelusikat
  • küüslaugupulber (Santa Maria) näpuotsaga
  • cayenne (Santa Maria) näpuotsaga
  • must pipar (Santa Maria) näpuotsaga
  • sool (Santa Maria) näpuotsaga
  • SERVEERIMISEKS
  • salat (jääsalat, kurk, tomat) 100 g ~pool taldrikut
Valmistamine:

1. Valmista nuudlid/pasta vastavalt pakil kirjutatud juhisele, maitsesta vesi soolaga, kurna ja ära loputa veega, sega 1tl oliivõliga.
2. Viiluta sibul, lõika kirsstomatid pooleks, haki basiilik, riivi sidrunikoor.
3. Prae sibulat pannil kesmisel kuumusel oliivõlis 2 minutit, siis lisa kirsstomatid ja prae veel 1 minut, siis lisa sidrunikoor, basiilik, cayenne, must pipar, küüslaugupulber, valge vein(1 portsu kohta 30-50ml) ning keera kuumust pisut maha- lase podiseda tasasel tulel 3 minutit.
NB! Lisa kõiki maitseid vähehaaval, juurde saad alati panna, aga ära võtta ei saa. 🙂
4. Lisa krevetid pannile(peavad olema ülessulanud), suuri krevette kuumuta mõlemalt poolt 2 minutit.
5. Lisa kurnatud pasta pannile ja sega korralikult läbi, riivi peale parmesani juustu ja serveeri salatiga.
Kalorid:540
Rasvad:24 g
Valgud:28 g
Süsivesikud:52 g