Koduleht » Retseptid » Tuhande saare salat

Tuhande saare salat

25

Koostisosad:

  • kanafilee või sink 120 g ~1 peopesa
  • kartul 180 g ~1 rusikas
  • tomat 80 g ~1 väike
  • kurk 80 g ~pool kurki
  • paprika 60 g ~veerand paprikat
  • jääsalat 60 g ~pool taldrikut
  • rasvaine (nt oliiviõli) 6 g ~1 teelusikas
  • sool (Santa Maria) näpuotsaga
  • must pipar (Santa Maria) näpuotsaga
  • 1000 SAARE KASTE
  • majonees 40 g ~2 supilusikat
  • ketšup 20 g ~1 supilusikas
  • hapukurk (hakitud) 20 g ~1 supilusikas
  • sidrunimahl 5 g ~1 teelusikas
  • Worcestershire’i kaste 5 g ~1 teelusikas
  • paprikapulber või küüslaugupulber (Santa Maria, soovi korral) näpuotsaga
  • sool (Santa Maria) näpuotsaga
  • must pipar (Santa Maria) näpuotsaga
Valmistamine:

1. **Valmista tuhande saare kaste:** sega majonees, ketšup, peeneks hakitud hapukurk, sidrunimahl, Worcestershire’i kaste, sool ja pipar. Soovi korral lisa paprikapulbrit või küüslaugupulbrit. Sega ühtlaseks ja jäta maitsed segunema.
2. Koori kartul, lõika kuubikuteks ja keeda soolvees pehmeks. Tõsta jahtuma.
3. Tükelda tomat, kurk, paprika ja haki jääsalat.
4. Prae liha rasvaines kuldpruuniks ja maitsesta soola ning pipraga (suitsukana või singi puhul praadida pole vaja).
5. Sega kokku tomat, kurk, paprika, jääsalat, kartul ja tuhande saare kaste.
6. Serveeri salat lihaga või eraldi värske toiduna.
Kalorid:610
Rasvad:32 g
Valgud:32 g
Süsivesikud:48 g