Koduleht » Retseptid » Pelmeenid hapukoore ja salatiga

Pelmeenid hapukoore ja salatiga

20

Koostisosad:

  • pelmeenid (liha- või köögiviljatäidisega) 180 g ~1 peotäis
  • oliiviõli 6 g ~1 teelusikas
  • hapukoor 50 g ~2 supilusikat
  • maitseaine (nt ürdisool või pipar, Santa Maria) näpuotsaga
  • tomat 80 g ~1 väike
  • kurk 80 g ~pool kurki
  • jääsalat 60 g ~pool taldrikut
  • sool (Santa Maria, keetmisel) näpuotsaga
Valmistamine:

1. Sega pelmeenid oliivõliga ja keeda vees või küpseta ahjus 200 kraadi juures, 15-20 minutit.
2. Senikaua haki tomat, kurk, jääsalat ja sega kokku.
3. Sega hapukoor maitseainega.
4. Serveeri pelmeenid hapukoorekastme ja salatiga.
Kalorid:560
Rasvad:32 g
Valgud:16 g
Süsivesikud:52 g