Koduleht » Retseptid » Grillribi ahjukartuliga

Grillribi ahjukartuliga

30

Koostisosad:

  • grillribi 180 g ~1 peopesa
  • kartul 200 g ~1 rusikas
  • oliiviõli 8 g ~1,5 teelusikat
  • jääsalat 60 g ~pool taldrikut
  • kurk 80 g ~pool kurki
  • tomat 80 g ~1 väike
  • maitseroheline (nt petersell, till) 5 g näpuotsaga
  • sool (Santa Maria) näpuotsaga
Valmistamine:1. Koori kartulid ja lõika 1 cm paksused rattad ning kanna igale rattale mõlemale poole õrn kiht oliivõli, seejärel aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
2. Samale plaadile pane ka grillribi, mis on hõbepaberil, mille servad on ülesse keeratud.
3. Küpseta ribi ja kartuleid ahjus 200 kraadi juures 20-25 minutit, peale 10 minutit küpsetamist keera kartulid ümber.
4. Senikaua haki jääsalat, maitseroheline, kurk ja tomat ning sega kokku salatiks, maitsesta soolaga.
5. Serveeri ribi ahjukartulite lemmikmaitseainega ja salatiga.
Kalorid:660
Rasvad:42 g
Valgud:36 g
Süsivesikud:38 g