Koduleht » Retseptid » Kõrvitsapüreesupp juustuleivaga

Kõrvitsapüreesupp juustuleivaga

25

Koostisosad:

  • Kõrvitsapüreesupp:
  • kõrvits (kooritud, tükeldatud) 300 g ~2 peotäit
  • kanapuljong 250 ml ~1 klaas
  • toorjuust 40 g ~2 supilusikat
  • köögikoor 50 g ~2 supilusikat
  • oliiviõli (soovi korral) 5 g ~1 teelusikas
  • ürdisool (Santa Maria) näpuotsaga
  • must pipar (Santa Maria) näpuotsaga
  • Lisandid:
  • rukkileib 60 g ~1 viil
  • juust (nt gouda või mozzarella) 30 g ~2 supilusikat riivitult
  • toorjuust 30 g ~1 supilusikas
Valmistamine:1. Koori ja tükelda kõrvits väikesteks kuubikuteks. Pane potti kanapuljongiga ja keeda 15–20 minutit, kuni kõrvits on täiesti pehme.
2. Lisa toorjuust ja köögikoor ning püreesta saumikseriga siidiseks.
3. Maitsesta ürdisoola ja musta pipraga. Vajadusel lisa veidi vett või puljongit, et supp oleks paraja paksusega.
4. Riivi juust ja sega see toorjuustuga ühtlaseks kreemiks.
5. Rösti leib kuldpruuniks ja määri peale juustusegu.
6. Soojenda supp ja vala kaussi.
7. Serveeri soe kõrvitsapüreesupp juustuleivaga.
Kalorid:710
Rasvad:46 g
Valgud:22 g
Süsivesikud:48 g