Koduleht » Retseptid » Tomatipüreesupp vürtsikate krevettidega

Tomatipüreesupp vürtsikate krevettidega

25

Koostisosad:

  • krevetid (keedetud või toored, puhastatud) 100 g ~1 peotäis
  • küüslauk 5 g ~1 küüs
  • värske ingver 5 g ~1 teelusikas riivitult
  • tšilli (värske või helbed, Santa Maria) näpuotsaga
  • oliiviõli 8 g ~1,5 teelusikat
  • rukkileib 60 g ~1 viil
  • Tomatipüreesupp:
  • tomatid (värsked või purustatud) 250 g ~2 keskmist
  • porgand 80 g ~1 väike
  • sibul 60 g ~pool keskmist
  • kanapuljong 250 ml ~1 klaas
  • köögikoor 50 g ~2 supilusikat
  • oliiviõli 6 g ~1 teelusikas
  • ürdisool (Santa Maria) näpuotsaga
  • sool (Santa Maria) näpuotsaga
  • must pipar (Santa Maria) näpuotsaga
Valmistamine:1. Haki sibul ja porgand väikesteks tükkideks.
2. Kuumuta potis oliiviõli ja prae sibulat ning porgandit 3–4 minutit, kuni need muutuvad pehmeks ja klaasjaks.
3. Lisa tükeldatud või purustatud tomatid ja kanapuljong. Sega läbi ja lase tasasel tulel podiseda 15–20 minutit.
4. Lisa köögikoor, ürdisool ja must pipar. Püreesta supp saumikseriga ühtlaseks ja siidiseks. Vajadusel lisa vett või puljongit, kui supp on liiga paks.
5. Haki küüslauk, ingver ja tšilli. Kuumuta pann keskmisel kuumusel, lisa oliiviõli ja rösti maitseained 1–2 minutit.
6. Lisa pannile krevetid, sega kiiresti läbi ja eemalda pann pliidilt, et krevetid jääksid mahlased.
7. Soojenda vajadusel supp uuesti üles.
8. Serveeri supp kausis, tõsta peale vürtsised krevetid ja paku kõrvale röstitud leiba.
Kalorid:610
Rasvad:34 g
Valgud:32 g
Süsivesikud:42 g