1. Haki porgand, küüslauk, sibul, seller, seened.
2. Pane pott keskmise kuumusega tulele, lisa poti põhja õli ja kuumuta. Pane pannile sibul, küüslauk, porgand, seller ja seened ning kuumuta kergelt segades 3-4 minutit, kuni köögiviljad muutuvad kuldpruuniks.
3. Lisa potti vesi või köögiviljapuljong ning sega hoolikalt läbi. Lisa purustatud tomatid ja hauta potis keskmisel kuumusel umbes 5-6 minutit, kuni tomat laguneb.
4. Seejärel lisa brokoliõisikud, tomatipasta, läätsed ning maitseained: oregano, tüümian, mesi, sool, pipar.
5. Lase bolognese potis keema, kata kaanega ning hauta umbes 30 minutit, kuni läätsed muutuvad pehmeks.
6. Samal ajal valmista pasta vastavalt pakendil olevale juhisele.
7. Viimaks võta pott tulelt ja lisa soovi korral hulka kreeka pähklid ja maitsepärm.
8. Sega ja naudi!