riis, keedetud 150 g ~3 supilusikat keetmata riisi
sibul 60 g ~pool keskmist
küüslauk 5 g ~1 küüs
ingver 5 g ~1 teelusikas riivitult
porgand 80 g ~1 väike
lillkapsas 100 g ~väike peotäis õisikuid
spinat (värske) 40 g ~väike peotäis
punased oad (kurnatud) 80 g ~pool klaasi
kookospiim 150 ml ~2/3 klaasi
sidrunimahl 10 g ~1 teelusikas
oliiviõli 10 g ~2 teelusikat
vesi 300 ml ~1 klaas
köömned (Santa Maria) näpuotsaga
koriander (Santa Maria) näpuotsaga
tüümian (Santa Maria) näpuotsaga
sool (Santa Maria) näpuotsaga
must pipar (Santa Maria) näpuotsaga
Valmistamine:
1. Pese riis ja pane keema soolvette, kui see on valmis, siis kurna, kuid ära loputa. Senikaua tee järgmisi tegevusi.
2. Lase kõrgema äärega pannil või potis 1/2 õli kuumaks ja kuumuta sibulat umbes 3-5 minutit, kuni see muutub läbipaistvaks ja pehmeks.
3. Lisa küüslauk, ingver, koriander, köömned, tüümian ja kuumuta veel umbes 2 minutit. Sega juurde keetmata läätsed ja vala juurde vesi.
4. Hauta läätsed pehmeks – selleks kulub umbes 10 minutit.
5. Senikaua koori ja tükelda porgand väikesteks tükkideks ning lõika lillkapsast väikesed õisikud.
6. Lase pannil teine 1/2 õli kuumaks ning rösti lillkapsast ja porgandit umbes 2-3 minutit, kuni nad muutuvad kuldpruuniks.
7. Lisa lillkapsas ja porgand pannile või potti, keedetud läätsede juurde, lisa ka kookospiim, lase tasasel tulel keeda umbes 15 minutit või kuni köögiviljad on pehmed. Sega juurde oad ja spinat, hauta veel umbes 1 minut.
8. Viimaks lisa juurde sidrunimahl ja tüümian, maitsesta soola ja pipraga ning serveeri riisiga.