Koduleht » Retseptid » Tummine kikerherne-köögivilja supp

Tummine kikerherne-köögivilja supp

25

Koostisosad:

  • sibul 60 g ~pool keskmist
  • küüslauk 5 g ~1 küüs
  • seller 60 g ~1 vars
  • porgand 100 g ~1 keskmine
  • kartul 150 g ~1 väike rusikas
  • brokoli 80 g ~väike peotäis
  • vesi või köögiviljapuljong 400 ml ~1,5 klaasi
  • köögikoor (taimne või tavaline) 50 g ~2 supilusikat
  • pune (Santa Maria) näpuotsaga
  • tüümian (Santa Maria) näpuotsaga
  • petersell (värske) 5 g näpuotsaga
  • sool (Santa Maria) näpuotsaga
  • must pipar (Santa Maria) näpuotsaga
  • rukkileib 60 g ~1 viil (serveerimiseks)
Valmistamine:

1. Haki sibul, küüslauk ja seller ning vala nii palju vett, et köögiviljad oleks kaetud, keeda 6-8 minutit, jälgi ei vesi ära ei keeks!
2. Senikaua koori ja tükelda porgand, ning lõika väikesteks kuubikuteks.
3. Lisa pune ja tüümian ning keeda veel minutike.
4. Seejärel lisa kõik ülejäänud koostisosad (v.a petersell) ja lase podiseda 15-20 minutit, kuni kartul ja porgand on pehmed.
5. Pane pool supist blenderisse koos taimse koorega (või kasuta saumikserit) ja püreesta, kuni supp on ühtlaselt kreemjas. Sega püreestatud osa ülejäänud supiga, lisa hakitud petersell ja serveeri leivaga.
Kalorid:390
Rasvad:12 g
Valgud:10 g
Süsivesikud:58 g