jogurt (looduslik, maitsestamata) 80 g ~4 supilusikat
sidrunimahl 10 g ~1 teelusikas
vesi 250 ml ~1 klaas
paprikapulber (Santa Maria) näpuotsaga
sool (Santa Maria) näpuotsaga
must pipar (Santa Maria) näpuotsaga
Valmistamine:
1. Kuumuta ahi 200 kraadini.
2. Eemalda paprikatelt sisu ning lõika paprikad neljaks, aseta paprikad ahjuplaadile (sisemine pool vastu plaati), pintselda oliiviõliga.Lõika lillkapsast väikested õisikud ja jaota need teisele ahjuplaadile ja pinselda üle õliga, kasuta ära 2/3 oliivõli.
3. Rösti paprikat ja lillkapsast 20- 30 minutit, kuni need on kergelt krõbedad, mitsesta soola ja pipraga
4. Haki paprikad tükkideks ja pane kõrvale.
5. Sega omavahel kausis jogurt ja sidrunimahl ning pane 2 teelusikatäit sellest segust kaunistuseks kõrvale.
6. Kuumuta 2 tl õli suures potis keskmisel kuumusel. Lisa hakitud sibul koos ¼ tl soolaga ja küpseta 5 kuni 7 minutit, kuni pehmed.
7. Lisa küüslauk ja prae veel minutike.
8. Kalla juurde vesi, lisa küpsetatud lillkapsaõisikud ja paprika, maitsesta paprikapulbriga ja soolaga ning lase keema, siis vähenda kuumust ning keeda 10-15 minutit.
9. Lõika tofu väikesteks kuubikuteks ja prae pannil ülejäänud oliivõliga.
10. Püreesta suppi blenderis või saumikseriga, kuni supp on ühtlane ja kreemjas.
11. Kalla supp tagasi potti ja kuumuta keskmisel kuumusel. Lisa jogurt ja tofu ning kuumuta veel umbes 5 minutit. vajadusel lisa soola.
12. Tõsta pott pliidilt ja tõsta supp kaussidesse. Soovi korral lisa kaunistuseks jogurtit.