Koduleht » Retseptid » Bataadi-kinoa tsilli

Bataadi-kinoa tsilli

45

Koostisosad:

  • sibul 50 g ~pool keskmist
  • küüslauk 5 g ~1 küüs
  • tomatipasta 30 g ~1 supilusikas
  • purustatud tomatid 200 g ~pool purki
  • vett 200 ml ~1 klaas
  • punased oad (kurnatud) 100 g ~1/2 klaasi
  • maguskartul (bataat) 150 g ~1 väike
  • kinoa (keetmata) 60 g ~1/3 klaasi
  • oliiviõli 8 g ~1,5 teelusikat
  • vürtsköömned (Santa Maria) näpuotsaga
  • oregano (Santa Maria) näpuotsaga
  • cayenne pipar (Santa Maria) näpuotsaga
  • ürdiaiasegu (Santa Maria) näpuotsaga
  • sool (Santa Maria) näpuotsaga
  • pähklid (nt india- või maapähklid) 15 g ~väike peotäis
Valmistamine:

1. Lase keskmisel kuumusel poti põhjas õli kuumaks. Kuumuta potis sibulat umbes 7-10 minutit, kuni see on pehme ja kuldpruun.
2. Lisa küüslauk, sega ja kuumuta veel umbes minuti jagu.
3. Lisa tomatipasta, cayenne pipar, vürtsköömen, oregano, sega ja kuumuta veel umbes 2 minutit.
4. Aseta potti tomatid, vesi, oad ja maguskartul, maitsesta ürdiaia seguga ning sega läbi.
5. Viimasena lisa juurde jooksva külma vee all korralikult loputatud kinoa ja keeda tasasel tulel umbes 30-40 minutit aeg-ajalt segades.
6. Tšilli on valmis, kui maguskartul on pehme, serveeri pähklitega.
Kalorid:760
Rasvad:22 g
Valgud:26 g
Süsivesikud:110 g