Koduleht » Retseptid » Läätsesupp

Läätsesupp

30

Koostisosad:

  • läätsed 70 g ~⅓ klaasi
  • sibul 80 g ~1 keskmine
  • porgand 120 g ~1 suur
  • oliiviõli 10 g ~1 sl
  • köömned ½ tl
  • vesi 500 ml ~2 klaasi
  • ürdiaia maitseainesegu ½ tl
  • seemned/pähklid (serveerimiseks) 10 g ~1 sl
Valmistamine:1. Koori ja haki sibul ning lisa potti koos õliga. Lisa köömned ja kuumuta, kuni sibul on kergelt pehme.
2. Seejärel lisa porgandid ja sega.
3. Järgmisena lisa läätsed ja sega teiste köögiviljadega.
4. Lõpuks lisa vesi ja maitsesta ürdiaia seguga.
5. Kuumuta keemiseni, siis vähenda kuumust, kata pott kaanega ja lase podiseda, kuni läätsed on valmis (nad peaksid olema pehmed).
6. Võta pott tulelt ja püreesta saumikseriga otse potis või blenderis. Serveeri kaussides ning kaunista seemnete/pähklitega.
Kalorid:440
Rasvad:16 g
Valgud:22 g
Süsivesikud:52 g