Koduleht » Retseptid » Valgukorvikesed

Valgukorvikesed

20

Koostisosad:

  • müsli 60 g ~1 dl
  • datlid 60 g ~6–7 tk
  • mandlid 20 g ~1 peotäis
  • skyr 150 g ~1 väike tops
  • mesi 10 g ~1 tl
  • marjad 80 g ~1 peotäis
  • Kaneel (Santa Maria) ¼ tl
  • Meresool (Santa Maria) näpuotsaga
Valmistamine:

1. Kui datlid pole väga kleepuvad, siis leota neid umbes 5 minutit soojas vees ja pigista vedelikku välja keskmise tugevusega.
2. Sega köögikombainis ühtlaseks massiks müsli, datlid, mandlid, sool ja kaneel, ära sega liiga kaua, sest siis läheb segu liiga peeneks, väikesed tükid segus on ok.
3. Määri väikesed küpsetusvormid (muffinivormid on parimad) seest rasvainega.
4. Suru segu tugevalt väikstesse küpsetusvormidesse, et oleks ühtlane vormi kujuga ja ca 0.2-0.4 cm paksune kiht, küpseta ahjus 180 kraadi juures 3-4 minutit.
5. Senikaua sega skyr mee ja marjadega.
6. Võta korvid ahjust ja lase jahtuda mõni minut (võid ka kauem), siis eemalda ettevaatlikult vormist ja pane sisse skyr, serveeri.
Kalorid:660
Rasvad:16 g
Valgud:26 g
Süsivesikud:98 g