Koduleht » Retseptid » Roheline vokk krõbeda lihaga

Roheline vokk krõbeda lihaga

20

Koostisosad:

  • veiseliha 120 g ~1 peopesa
  • riis, keetmata 60 g ~1/3 klaasi
  • sibul 40 g ~veerand keskmist
  • küüslauk 5 g ~1 küüs
  • tšilli värske 5 g ~veerand väikest
  • rohelised oad 100 g ~1 peotäis
  • spinat värske 50 g ~1 peotäis
  • oliiviõli 10 g ~2 teelusikat
  • sojakaste 10 g ~2 teelusikat
  • austrikaste 5 g ~1 teelusikas
  • kalakaste 2 g ~1/2 teelusikat
  • mesi 3 g ~1/2 teelusikat
  • sojaoapasta 10 g ~1-2 teelusikat
  • sool (Santa Maria) näpuotsaga
Valmistamine:1. Pese riis külma veega ja pane keema soolvette.
2. Lõika lihast õhukesed viilud ja maitsesta soolaga.
3. Haki peeneks küüslauk, sibul ja tšilli ning prae pannil 1/2 oliivõlis kuni nad hakkavad kuldpruuniks muutuma.
4. Lisa pannile spinat ja rohelised oad ning vala vett nii palju, et oleks 0.5-1cm kiht panni põhjas, kuumuta 2-3 minutit.
5. Maitsesta sojakastme, austrikastme, kalakastme(1/2-1tl), mee(1/4-1/2tl) ja sojaoapastaga(1-2tl), sega hoolikalt ja tõsta kohe kaussi.
6. Kuumuta pann kõrgele kuumusele ja lisa pannile teine osa oliivõli ning prae lihatükid mõlemalt poolt krõbedaks, praadima peab nii, et lihatükid kokku ei puutuks.
7. Kurna riis ja serveeri rohelise vokiga, aseta kõige peale krõbe liha.
Kalorid:610
Rasvad:26 g
Valgud:32 g
Süsivesikud:58 g