Koduleht » Retseptid » Omlett heeringa ja forellimarjaga.

Omlett heeringa ja forellimarjaga.

15

Koostisosad:

  • munad 3 tk (180 g) ~3 keskmist
  • heeringafilee (õlis, nõrutatud) 70 g ~3 viilu
  • hapukoor 40 g ~2 supilusikat
  • sibul 40 g ~veerand keskmist
  • till värske 5 g näpuotsaga
  • forellimari 20 g ~1 supilusikas
  • rukkileib 60 g ~1 viil
  • salatiroheline 60 g ~pool taldrikut
  • oliiviõli 5 g ~1 teelusikas (omleti praadimiseks)
  • sool (Santa Maria) näpuotsaga
  • must pipar (Santa Maria) näpuotsaga
Valmistamine:

1. Klopi munad lahti, maitsesta soola ja pipraga ning vala pannile, prae madalal kuumusel. Kui muna on veel väga kergelt peal vedel, siis rulli omlett pannilabidaga rulliks ja jäta pannile, keera kuumus maha.
2. Haki heeringas, sibul ja till ning sega hapukoorega.
3. Rösti leib rösteris, ahjus või prae pannil.
4. Pese salatiroheline.
5. Tõsta rullitud omlett taldrikule ja lõika noaga pikupidi keskele ava, sinna sisse pane heeringakaste ja kõige peale forellimari, serveeri leiva ja salatirohelisega.
Kalorid:750
Rasvad:48 g
Valgud:46 g
Süsivesikud:35 g