Koduleht » Retseptid » Saksapärane lehtpihv

Saksapärane lehtpihv

20

Koostisosad:

  • hapukoor 50 g ~2 sl
  • kartul 220 g ~2 keskmist
  • sibul 60 g ~½ keskmist
  • porgand 120 g ~1 suur
  • seened 120 g ~1 peotäis
  • veiseliha/sea lehtpihv 150 g ~1 õhuke pihv
  • rasvaine (kookosõli/õli) 8 g ~1 tl
  • Must pipar (Santa Maria) ⚫ maitse järgi
  • Ürdimaitseaine (Santa Maria) ½ tl
  • Meresool (Santa Maria) maitse järgi
Valmistamine:1. Koori kartulid ja porgandid, lõika väikesteks kuubikuteks ning pane soolvette keema.
2. Senikaua aseta liha köögikile tükkide vahele ja  vasarda õrnalt liha lihahaamriga võimalikult õhukeseks, kuid mitte nii õhukeseks, et see katki läheb.
3. Tükelda sibul ja seened ning prae pannil rasvaines 2-3 minutit, maitsesta soolaga ja siis tõsta kõrvale jahtuma.
4. Siis prae liha pannil suure kuumusega 1-2 minutit mõlemalt poolt, maitsesta ürdiaiaseguga ja jäta liha pannile, kui teed rohkem tükke, siis tõsta taldrikule ja aseta peale kaas.
5. Kui kartul ja porgand on pehmeks keenud, siis sega neid tugevalt, et osa muutuks püreeks, maitsesta soola ja pipraga.
6. Serveeri püree lehtpihviga, mille peale aseta seene-sibulasegu ning kõrvale pigista hapukoort.
Kalorid:535
Rasvad:20 g
Valgud:26 g
Süsivesikud:63 g