juust (nt gouda või eesti juust) 40 g ~3 supilusikat riivitult
kurk 80 g ~pool keskmist
tomat 80 g ~1 keskmine
mesi 5 g ~1 teelusikas
paprikapulber (Santa Maria) näpuotsaga
tšillipulber (Santa Maria) näpuotsaga
sool (Santa Maria) maitse järgi
Valmistamine:
1. Puhasta ja koori kõrvits, lõika ca 1cm paksused viilud, määri need kokku oliiviõliga, maitsesta soolaga ning küpseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil ahjus 200 kraadi juures 25-30 minutit.
2. Senikaua riivi juust ja lõika leib väikesteks kuubikuteks ning viiluta kurk ja tomat.
3. Prae peekon pannil krõbedaks ja tõsta köögipaberile jahtuma.
4. 20 minuti täitudes võid lisada leiva tükid ahju röstima, aga enne kontrolli kui pehme kõrvits on, sest leiba üle 5 minuti röstida ei tasu.
5. Kui kõrvits on valmis, siis püreesta kohe kahvliga, maitsesta paprikapulbri, tšilli ja vähese meega, soovi korral lisa soola.
6. Raputa juust püreele ja laota leivakuubikud peale.