Koduleht » Retseptid » Kanapasta kapparite ja päikesekuivatuatud tomatitega

Kanapasta kapparite ja päikesekuivatuatud tomatitega

5

Koostisosad:

  • kanafilee 120 g ~1 peopesa
  • pasta (nt penne või spagetid, kuiv) 70 g ~2 peotäit
  • päikesekuivatatud tomatid õlis 30 g ~2–3 tükki
  • kapparid 10 g ~1 supilusikas
  • oliiviõli 8 g ~1 teelusikas
  • Koorene pastakaste:
  • toorjuust 40 g ~2 supilusikat
  • vahukoor 40 g ~2 supilusikat
  • küüslauk 1 väike küüs (3 g) peenelt hakitud
  • oliiviõli 1 tl (5 g)
  • sool (Santa Maria) näpuotsaga
  • must pipar (Santa Maria) näpuotsaga
  • kuivatatud basiilik või tüümian näpuotsaga (soovi korral)
  • jääsalat või rukola 60 g ~pool taldrikut
  • sool (Santa Maria) näpuotsaga
  • must pipar (Santa Maria) näpuotsaga
Valmistamine:1. Valmista kaste: kuumuta väikesel pannil oliiviõli, lisa hakitud küüslauk ja prae 30 sekundit madalal kuumusel. Lisa toorjuust ja vahukoor, sega, kuni segu on ühtlane ja veidi pakseneb. Maitsesta soola, pipra ja ürtidega.
2. Pane pasta keema soolvette ja keeda vastavalt pakendi juhistele.
3. Lõika kana õhukesteks ribadeks ja prae oliiviõlis kuldpruuniks. Maitsesta soola ja pipraga, keera kuumus madalaks.
4. Kui pasta on valmis, kurna see (ära loputa) ja lisa kana juurde pannile.
5. Lisa kaste vastavalt maitsele, seejärel kapparid ja päikesekuivatatud tomatid. Sega läbi ja kuumuta madalal kuumusel, kuni kõik on ühtlaselt soe.
6. Pese ja kuivata salat või rukola ning serveeri pastaroa kõrval.
Kalorid:275
Rasvad:3 g
Valgud:37 g
Süsivesikud:23 g