Koduleht » Retseptid » Eepiline grillkana ahjukartulitega

Eepiline grillkana ahjukartulitega

10

Koostisosad:

  • kanafilee 160 g ~1 tükk
  • kartul 200 g ~1 rusikas
  • toorjuust 40 g ~2 supilusikat
  • salatiroheline 60 g ~pool taldrikut
  • tomat 80 g ~1 väike
  • kurk 80 g ~pool kurki
  • oliiviõli 8 g ~1 teelusikas
  • värske tšilli 5 g ~1/3 väikest
  • värske ingver 5 g ~1 tl riivitult
  • karri maitseaine (santa maria) 1 tl
  • paprikapulber (santa maria) ½ tl
  • laimimahl 10 g ~1 tl
  • sool (santa maria) maitse järgi
Valmistamine:1. Sega saumiksriga, uhmris või köögikombainis ühtlaseks pastaks värske tšilli, ingver, karri maitseaine, paprikapulber, sool, laimimahl ja oliiviõli.
2. Määri vürtsikas pasta ühtlaselt kanafileedele või -kintsudele ja küpseta ahjus 200 °C juures 30–40 minutit, kuni kana on kuldpruun ja läbi küpsenud.
3. Pese ja soovi korral koori kartulid, lõika pooleks ja küpseta kanaga samal ajal ahjus, kuni need on pehmed ja kuldsed.
4. Pese ja kuivata salatiroheline, tükelda tomat ja kurk ning sega värskeks salatiks.
5. Kui kana ja kartulid on valmis, lase neil veidi jahtuda. Lõika kartulid pooleks, vajuta kergelt lahti ja lisa keskele toorjuust.
6. Serveeri vürtsikas ahjukana toorjuustuga täidetud kartulite ja värske salatiga.
Kalorid:305
Rasvad:11 g
Valgud:19 g
Süsivesikud:31 g