salatiroheline (nt jääsalat või baby leaf) 60 g ~pool taldrikut
külmsuitsulõhe 60 g ~2 viilu
KASTE:
oliiviõli 10 g ~2 teelusikat
mesi 5 g ~1 teelusikas
dijoni sinep 5 g ~1 teelusikas
sidrunimahl 10 g ~2 teelusikat
till värske 5 g näpuotsaga
sool (Santa Maria) maitse järgi
must pipar (Santa Maria) maitse järgi
Valmistamine:1. Pese kartulid hoolikalt ja keeda soolvees kuni pehmed.
2. Keeda munad 7–9 minutit (soovi korral koos kartulitega), jahuta külma veega ja koori.
3. Viiluta kurk, lõika tomatist sektorid ja pese salatilehed; sega need salatiks kokku.
4. Kurna kartulid, lõika tükkideks ja aseta salatile kas soojalt või jahtunult.
5. Valmista kaste: sega oliiviõli, mesi, sinep, sidrunimahl ja hakitud till; maitsesta soola ja pipraga.
6. Keera lõhest “roosid” ja aseta salati peale.
7. Vala salatile ühtlaselt kaste ja serveeri kohe.