Koduleht » Retseptid » Salsa Verde steik

Salsa Verde steik

25

Koostisosad:

  • veiseliha steik (nt välisfilee) 160 g ~1 peopesa
  • kartul 200 g ~1 rusikas
  • šampinjonid 120 g ~1 peotäis
  • sibul 60 g ~pool keskmist
  • juust (nt parmesan või gouda) 20 g ~2 supilusikat riivitult
  • oliiviõli 10 g ~2 teelusikat
  • salatiroheline 60 g ~pool taldrikut
  • sool (Santa Maria) maitse järgi
  • must pipar (Santa Maria) maitse järgi
  • SALSA VERDE KASTE:
  • petersell värske 15 g ~väike peotäis
  • kapparid 10 g ~1 supilusikas
  • anšoovisefilee (soovi korral) 5 g ~1 filee
  • küüslauk 1 väike küüs (3 g)
  • sidrunimahl 10 g ~2 teelusikat
  • oliiviõli 15 g ~1 supilusikatäis + 1 teelusikas
  • dijoni sinep 5 g ~1 teelusikas
  • mesi 3 g ~½ teelusikat
  • sool (Santa Maria) maitse järgi
  • must pipar (Santa Maria) maitse järgi
Valmistamine:1. Valmista **Salsa Verde**: haki petersell, kapparid, küüslauk ja anšoovisefilee väga peeneks. Lisa sidrunimahl, dijoni sinep, mesi ja oliiviõli ning sega ühtlaseks kastmeks. Lase seista 10–15 minutit.
2. Koori ja tükelda kartulid, keeda soolvees pehmeks.
3. Pese ja kuivata seened, lõika sibul sektoriteks ja riivi juust.
4. Prae steik pannil või küpseta grillil sobiva küpsusastmeni. Maitsesta soola ja pipraga ning lase puhata.
5. Nõruta kartulid, lase niiskusel aurustuda. Prae kartulid seente ja sibulaga oliiviõlis kuldseks, maitsesta soola ja pipraga ning lisa riivitud juust.
6. Pese ja kuivata salatilehed.
7. Serveeri taldrikule steik, juustune kartuli-seene panniroog ja värske salat. Lisa küljele lusikatäis Salsa Verdet.
Kalorid:585
Rasvad:31 g
Valgud:15 g
Süsivesikud:60 g