juust (nt parmesan või gouda) 20 g ~2 supilusikat riivitult
oliiviõli 10 g ~2 teelusikat
salatiroheline 60 g ~pool taldrikut
sool (Santa Maria) maitse järgi
must pipar (Santa Maria) maitse järgi
SALSA VERDE KASTE:
petersell värske 15 g ~väike peotäis
kapparid 10 g ~1 supilusikas
anšoovisefilee (soovi korral) 5 g ~1 filee
küüslauk 1 väike küüs (3 g)
sidrunimahl 10 g ~2 teelusikat
oliiviõli 15 g ~1 supilusikatäis + 1 teelusikas
dijoni sinep 5 g ~1 teelusikas
mesi 3 g ~½ teelusikat
sool (Santa Maria) maitse järgi
must pipar (Santa Maria) maitse järgi
Valmistamine:1. Valmista **Salsa Verde**: haki petersell, kapparid, küüslauk ja anšoovisefilee väga peeneks. Lisa sidrunimahl, dijoni sinep, mesi ja oliiviõli ning sega ühtlaseks kastmeks. Lase seista 10–15 minutit.
2. Koori ja tükelda kartulid, keeda soolvees pehmeks.
3. Pese ja kuivata seened, lõika sibul sektoriteks ja riivi juust.
4. Prae steik pannil või küpseta grillil sobiva küpsusastmeni. Maitsesta soola ja pipraga ning lase puhata.
5. Nõruta kartulid, lase niiskusel aurustuda. Prae kartulid seente ja sibulaga oliiviõlis kuldseks, maitsesta soola ja pipraga ning lisa riivitud juust.
6. Pese ja kuivata salatilehed.
7. Serveeri taldrikule steik, juustune kartuli-seene panniroog ja värske salat. Lisa küljele lusikatäis Salsa Verdet.