juust (nt gouda või cheddar) 30 g ~2 supilusikat riivitult
kookosrasv 10 g ~2 teelusikat
tomat 80 g ~1 keskmine
roheline sibul 20 g ~paar vart
oliiviõli 5 g ~1 teelusikas (salatiks)
sool (santa maria) maitse järgi
must pipar (santa maria) maitse järgi
lemmikpuuvili (nt õun, pirn või banaan) 100 g
salsa verde jaoks:
petersell värske 15 g ~väike peotäis
kapparid 10 g ~1 supilusikas
anšoovisefilee (soovi korral) 5 g ~1 filee
küüslauk 1 väike küüs (3 g)
sidrunimahl 10 g ~2 teelusikat
oliiviõli 15 g ~1 supilusikatäis + 1 teelusikas
dijoni sinep 5 g ~1 teelusikas
mesi 3 g ~½ teelusikat
sool (santa maria) maitse järgi
must pipar (santa maria) maitse järgi
Valmistamine:
1. Valmista **salsa verde**: haki petersell, kapparid, küüslauk ja anšoovisefilee peeneks. Sega hulka sidrunimahl, dijoni sinep, mesi ja oliiviõli. Maitsesta soola ja pipraga ning lase kastmel 10–15 minutit seista.
2. Kurna mustad oad, loputa külma veega ja kuivata. Prae neid kookosrasvas 2 minutit, kuni kergelt krõbedad.
3. Klopi munad lahti ja riivi juust.
4. Sulata pannil kookosrasv, vala peale munasegu ja lase ühtlaselt laiali valguda.
5. Küpseta omletti 2 minutit, lisa peale mustad oad ja juust, keera rulli ja lase pannil järelküpseda.
6. Haki tomat ja roheline sibul, sega salatiks ning maitsesta soola ja oliiviõliga.
7. Serveeri omlett salsa verde kastmega ja värske salatiga.