juust (nt gouda või mozzarella) 40 g ~3 sl riivitult
oliiviõli 6 g ~1 tl
basiilik maitse järgi
sool ja must pipar ⚫ maitse järgi
Valmistamine:1. Pane ahi sooja 180 kraadi juurde.
2. Lõika (koorijaga) suvikõrvitsast õhuksed viilud ja baklažaanist noaga, maitsestasuvikõrvitsa viilud soolaga ja jäta kaussi seisma.
3. Laota suvikõrvitsa ja baklazaaniviilud ahjurestile ja küpseta 3-5 minutit, et väljuks võimalikult palju vett. Lase pärast jahtuda toatemperatuuril.
4. Senikaua haki sibul ja küüslauk ning prae pannil oliiviõlis 1-2 minutit, kurna oad ja lisa pannile ja prae 2-3 minutit, siis lisa tomatipüree, sool, pipar ja basiilik, sega hoolikalt.
5. Laota küpsetusvormi põhja tihedalt baklažaan, siis tomati-oa segu, siis Kreeka jogurt, siis suvikõrvitsa viilud(tee nii palju kihte kui soovid) ja kõige peale riivitud juust või juustuviilud.
6. Küpseta ahjus 180 kraadi juures 10-15 minutit ja serveeri soojalt