Koduleht » Retseptid » India võikana

India võikana

25

Koostisosad:

  • kana 130 g ~1 väike filee
  • riis 70 g (kuiv) ~½ klaasi
  • sibul 60 g ~½ sibulat
  • purustatud tomat / tomatipüree 120 g ~½ väikest purki
  • või 10 g ~1 tl
  • vahukoor 40 g ~3 sl
  • küüslauk 1 küüs
  • garam masala ✨ ½ tl
  • jahvatatud ingver ✨ ¼ tl
  • jahvatatud köömned ✨ ¼ tl
  • Tšilli (Santa Maria) ✨ maitse järgi
  • laimimahl 10 g ~2 tl
  • koriander 5 g ~väike peotäis
  • salat (jääsalat / beebispinat) 40 g ~1 peotäis
  • Meresool (Santa Maria) maitse järgi
Valmistamine:1. Lase kuumal pannil pool või kogusest sulada ja prae siis kana pannil nii, et 1-2 poolt oleksid pruunid, kana ei pea olema täiesti läbi küpsenud.
2. Tükelda sibul ja sulata teine pool võid kuumal pannil ja prae sibulat 2-3 minutit. Lisa pannile purustatud küüslauk, garam masala, purustatud ingver, tšilli, sool ja jahvatatud köömned. Küpseta segu 1 minut ja lisa tomatipüree.
3. Kuumuta segu keemiseni ja lase tasasel tulel keeda 5 minutit, siis lisa vahukoor ja kanatükid ning lase podiseda 15 minutit.
4. Senikaua pese riis ja keeda soolvees.
5. Pese ja kuivata salat.
6. Serveeri võikana salati ja riisiga, kaunista ja maitsesta laimi ning koriandriga.
Kalorid:485
Rasvad:12 g
Valgud:38 g
Süsivesikud:55 g