Koduleht » Retseptid » Kalapirukas

Kalapirukas

20

Koostisosad:

  • kala 160 g ~1 peopesa
  • kartul 250 g ~2 keskmist
  • või 10 g ~1 tl
  • juust (30%) 30 g ~2 sl riivitult
  • kurk 80 g ~⅓ kurki
  • till 4 g ~väike näpuots
  • Ürdisool (Santa Maria) maitse järgi
  • Meresool (Santa Maria) maitse järgi
Valmistamine:

1. Koori kartulid, viiluta õhukesteks viiludeks ning pane 10-15 minutiks keema.
2. Pane ahi küpstusrežiimil 200 kraadini soojenema.
3. Pane pann tulele ja aja kuumaks.
4. Tükelda ja prae kala pannil, kuni see on peaaegu valmis. Maitsesta soola ja musta pipraga.
5. Viiluta kurk, haki till ja sega salatiks kokku.
6. Kurna kartulid, lisa või ja püreesta kahvli, pudrunuia või saumiksriga. Maitsesta kartulipudruürdisoolaga.
7. Tõsta küpsetusvormi põhja kalatükid, järgmise kihina pane kartulipüree ja kõige peale puista riivitud juust. Tõsta vorm 3-5 minutiks ahju küpsema.
8. Serveeri kalapirukast salatiga.
Kalorid:460
Rasvad:20 g
Valgud:44 g
Süsivesikud:24 g