Koduleht » Retseptid » Kreemjas herne-maisi tatrasalat

Kreemjas herne-maisi tatrasalat

15

Koostisosad:

  • tatar, keedetud 180 g ~1 portsjon
  • paprika 100 g ️ ~1 väike
  • mais 80 g ~3 sl
  • hernes (külmutatud või värske) 80 g ~3 sl
  • kookosõli 10 g ~1 tl
  • petersell 5 g ~1 sl
  • isetehtud majonees:
  • – munakollane 1 tk
  • – oliiviõli 15 g ~1,5 tl
  • – sinep 5 g ~1 tl
  • – sidrunimahl 5 g ~1 tl
  • – sool maitse järgi
  • – must pipar (Santa Maria) maitse järgi
Valmistamine:1. Pese hoolikalt tatar ja pane soolaga maitsestatud vette keema; keeda 12–15 minutit ja kurna.
2. Kuumuta pannil kookosõli.
3. Tükelda paprika ja lisa pannile koos maisi ja hernestega; prae keskmisel kuumusel 2–3 minutit ning tõsta pann pliidilt.
4. Lisa kurnatud tatar pannile ja sega paprika, maisi ja hernestega; kuumuta veel 1 minut ning eemalda tulelt.
5. Haki petersell ja sega isetehtud majoneesiga.
6. Serveeri soe tatrasalat majoneesikastmega.
Isetehtud majonees:
1. Sega kausis munakollane, sinep ja sidrunimahl.
2. Lisa vispeldades õhukese joana oliiviõli, kuni segu muutub paksuks ja ühtlaseks.
3. Maitsesta soola ja musta pipraga (Santa Maria).
Kalorid:480
Rasvad:28 g
Valgud:16 g
Süsivesikud:39 g