Koduleht » Retseptid » Kanasalat kreeka jogurti kastmega

Kanasalat kreeka jogurti kastmega

15

Koostisosad:

  • kana 140 g ~1 peopesa
  • peekon 40 g ~2 viilu
  • jogurt (maitsestamata) 60 g ~4 sl
  • rooma salat 80 g ~2 peotäit
  • kurk 80 g ~⅓ kurki
  • tomat 120 g ~1 keskmine
  • punane sibul 20 g ~⅛ sibulat
  • petersell 5 g ~väike peotäis
  • till 3 g ~näpuots
  • küüslauk 2 g ~¼ küünt
  • valge veini äädikas 5 g ~1 tl
  • sibulapulber (Santa Maria) maitse järgi
  • Must pipar (Santa Maria) ️ näpuotsaga
  • Meresool (Santa Maria) maitse järgi
Valmistamine:1. Pane pann tulele ja aja kuumaks.
2. Tükelda peekon ja lõika kana ristipidi umbes 1 sentimeetri paksusteks viiludeks. Tõsta peekon ja kana pannile ning prae 6-8 minutit. Maitsesta soola ja pipraga.
3. Haki petersell, till ja küüslauk ning sega kokku kreeka jogurti, valge veini äädika, sibulapulbri, musta pipra ja soolaga. Lisa ka veidi külma vett, et kastet vedelamaks teha.
4. Tükelda rooma salat, punane sibul, kurk ja tomat ning sega kõik salatiks kokku. Aseta kana ja peekon salati peale ja serveeri kastmega.
Kalorid:380
Rasvad:21 g
Valgud:33 g
Süsivesikud:12 g