Koduleht » Retseptid » Ahjukana basiiliku kastme ja kirsstomatitega

Ahjukana basiiliku kastme ja kirsstomatitega

20

Koostisosad:

  • kanafilee 140 g ~1 filee
  • kirsstomatid 120 g ~6–8 tk
  • juust (nt mozzarella või gouda) 40 g ~2–3 viilu
  • basiilik 10 g ~väike peotäis
  • oliiviõli 60 g ~6 sl (50 ml marinaadiks + 10 g kastmesse)
  • küüslauk 5 g ~1 väike küüs
  • sidrunimahl 10 g ~2 tl
  • sool maitse järgi
  • must pipar (Santa Maria) maitse järgi
Valmistamine:

1. Pane ahi 200 kraadi peale soojenema.
2. Sega 50ml oliiviõli, sool ja pipar marinaadiks kokku. Tõsta kanafilee ja kirsstomatid marinaadi, sega ja jäta 5 minutiks seisma.
3. Lõika juust õhukesteks viiludeks ja nopi basiiliku lehed varte küljest.
4. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja laota sellele marineeritud kana ja tomatid. Aseta kanafileele mõned basiiliku lehed ja kõige peale laota juust. Küpseta kana ja tomateid ahjus umbes 15 minutiks või kuni kanafilee on valmis.
5. Seni sega saumikseriga ühtlaseks kastmeks oliiviõli (koostisainetes näidatud koguses), küüslauk, sool, must pipar, värskelt pressitud sidrunimahl ja ülejäänud basiilikulehed.
6. Serveeri küpsetatud kanafilee ja kirsstomatid basiilikukastmega.
Kalorid:290
Rasvad:12 g
Valgud:36 g
Süsivesikud:8 g