Koduleht » Retseptid » Pasta Carbonara

Pasta Carbonara

5

Koostisosad:

  • riisinuudlid/spagetid (kuivad) 70 g ~1 portsjon
  • peekon 60 g ~2 viilu
  • šampinjonid 100 g ~3 tk
  • sibul 60 g ~1/2 keskmist
  • muna 1 tk ~60 g
  • vahukoor 40 g ~2 sl
  • juust (nt parmesan või gouda) 30 g ~2 sl riivitult
  • tomat 100 g ~1 väike
  • basiilik maitse järgi
  • sool maitse järgi
  • must pipar (Santa Maria) maitse järgi
Valmistamine:1. Pane pott soolaga maitsestatud veega keema.
2. Lisa riisinuudlid keevasse vette ning keeda 5-7 minutit. Kurna keedetud nuudlid ja loputa siis leige veega.
3. Haki sibul, peekon ja seened soovitud suurusega tükkideks.
4. Pane pann tulele ja aja kuumaks.
5. Prae peekonit, sibulat ja seeni pannil 2-3 minutit ning seejärel lisa pannile vahukoor, riisinuudlid ja toores muna. Kuumuta segu seda samaaegselt segades veel kuni minut ning tõsta siis kohe tulelt.
6. Viiluta tomat, tükelda basiilik ning sega salatiks kokku. Riivi juust.
7. Raputa pastale riivitud juustu ja serveeri salatiga.
Kalorid:260
Rasvad:14 g
Valgud:5 g
Süsivesikud:30 g