Koduleht » Retseptid » Hakklihapasta basiiliku kastmega

Hakklihapasta basiiliku kastmega

20

Koostisosad:

  • täisterapasta (keedetud) 180 g ~1 portsjon
  • hakkliha (veis või seguhakkliha) 100 g ~1 portsjon
  • tomatipüree või püreestatud tomat 150 g ~1/2 klaasi
  • küüslauk 5 g ~1 väike küüs
  • basiilik (värske) 5 g ~1 sl hakitult
  • sidrunimahl 10 g ~2 tl
  • oliivõli 5 g ~1 tl
  • spinat 50 g ~2 peotäit
  • juust (nt parmesani või gouda) 20 g ~1 sl riivitult
  • sool maitse järgi
  • must pipar (Santa Maria) maitse järgi
  • cayenne pipar (Santa Maria) ️ maitse järgi
Valmistamine:1. Pane pott veega keema ja keeda pasta vastavalt pakil olevatele juhistele.
2. Samaaegselt hakka valmistama kastet. Haki küüslauk ja värske basiilik.
3. Pane pann või pott tulele ja aja kookosõli kuumaks.
4. Tõsta küüslauk kuuma õlisse ja prae kuldpruuniks. Seejärel vala küüslaugule peale tomatipüree (või püreestatud tomat). Kuumuta tomatipüreed keemiseni ja eemalda pliidilt.
5. Sega kastmesse hakitud basiilik, värskelt pressitud sidrunimahl, sool, must pipar ja cayenne pipar. Sega hoolikalt! Jäta kaste seisma, et maitsed saaksid seguneda.
6. Pane pann tulele ja aja taas kuumaks.
7. Prae pannil hakkliha ning maitsesta soola ja pipraga. Sega praetud hakkliha ja keedetud pasta kokku.
8. Serveeri hakklihapasta riivitud juustu ja värske spinatiga.
Kalorid:600
Rasvad:26 g
Valgud:34 g
Süsivesikud:57 g