hakkliha (veis või seguhakkliha) 100 g ~1 portsjon
tomatipüree või püreestatud tomat 150 g ~1/2 klaasi
küüslauk 5 g ~1 väike küüs
basiilik (värske) 5 g ~1 sl hakitult
sidrunimahl 10 g ~2 tl
oliivõli 5 g ~1 tl
spinat 50 g ~2 peotäit
juust (nt parmesani või gouda) 20 g ~1 sl riivitult
sool maitse järgi
must pipar (Santa Maria) maitse järgi
cayenne pipar (Santa Maria) ️ maitse järgi
Valmistamine:1. Pane pott veega keema ja keeda pasta vastavalt pakil olevatele juhistele.
2. Samaaegselt hakka valmistama kastet. Haki küüslauk ja värske basiilik.
3. Pane pann või pott tulele ja aja kookosõli kuumaks.
4. Tõsta küüslauk kuuma õlisse ja prae kuldpruuniks. Seejärel vala küüslaugule peale tomatipüree (või püreestatud tomat). Kuumuta tomatipüreed keemiseni ja eemalda pliidilt.
5. Sega kastmesse hakitud basiilik, värskelt pressitud sidrunimahl, sool, must pipar ja cayenne pipar. Sega hoolikalt! Jäta kaste seisma, et maitsed saaksid seguneda.
6. Pane pann tulele ja aja taas kuumaks.
7. Prae pannil hakkliha ning maitsesta soola ja pipraga. Sega praetud hakkliha ja keedetud pasta kokku.
8. Serveeri hakklihapasta riivitud juustu ja värske spinatiga.