Koduleht » Retseptid » Tai punane karri sealihaga

Tai punane karri sealihaga

25

Koostisosad:

  • sealiha 150 g ~1 peopesa
  • riis (keedetud) 180 g ~1 kauss
  • karripasta (Santa Maria) 10 g ️ ~2 teelusikat
  • karri (Santa Maria) ️ maitse järgi
  • kookospiim 100 g ~½ klaasi
  • kookosõli 5 g ~½ teelusikat
  • laimimahl 10 g ~veerand laimi
  • kurk 80 g ~⅓ kurki
  • porgand 70 g ~1 väike
  • seesamiseemned 5 g ~1 teelusikas
  • meresool (Santa Maria) maitse järgi
Valmistamine:

1. Pane pott soolaga maitsestatud veega keema. Loputa riis ja keeda seda 12-14 minutit.
2. Tükelda sealiha ampsu suurusteks tükkideks.
3. Pane pann tulele ja aja kookosõli kuumaks.
4. Tõsta sealiha tükid pannile ja prae 4-5 minutit. Maitsesta soolaga. Seejärel lisa karripasta (1-2tl serveeringu kohta) ja prae veel 2 minutit. Lisa kookospiim (100ml serveeringu kohta), maitseained, värskelt pressitud laimimahl ning sega hoolikalt ja jäta tasasele tulele 5 minutiks.
5. Lõika õhukesed viilud kurgist ja porgandist ning sega salatiks, lisa seesamiseemned.
6. Serveeri sealihakarri riisi ja kurgi-porgandi salatiga.
NB! Lisa kõiki maitseaineid pigem tagasihoidlikult ja jäta järgmisteks
kordadeks meelde enda eelistused, sest maitsemeeled on erinevad.
Kalorid:600
Rasvad:28 g
Valgud:33 g
Süsivesikud:54 g