Koduleht » Retseptid » Laimi-tilli riis lõhega

Laimi-tilli riis lõhega

20

Koostisosad:

  • lõhe 170 g ~1 suur peopesa
  • riis (keedetud) 180 g ~1 kauss
  • till 5 g ~väike näputäis
  • kookosõli 6 g ~½ teelusikat
  • laimimahl 10 g ~veerand laimi
  • kurk 120 g ~pool keskmist
  • meresool (Santa Maria) maitse järgi
Valmistamine:

1. Pese hoolikalt riis ning keeda soolaga maitsestatud vees 12-14 minutit. Kui riis on pehme, siis kurna, aga ära loputa.
2. Haki till ja sega see ning värskelt pressitud laimimahl keedetud riisiga. Jäta riis seisma, et maitsed saaksid imenduda.
3. Samaaegselt pane pann tulele ja aja kookosõli kuumaks.
4. Maitsesta lõhe soola ja pipraga ning lisa siis pannile. Prae lõhe umbes 10-12 minutit kuni see on küpsenud.
5. Serveeri lõhe riisi ja tükeldatud värske kurgiga.
Kalorid:630
Rasvad:30 g
Valgud:37 g
Süsivesikud:53 g