Koduleht » Retseptid » Kuskussi ja peekonisalat

Kuskussi ja peekonisalat

15

Koostisosad:

  • kiirkeedu kuskuss (kuiv) 60 g ~½ tassitäit
  • peekon 60 g ~2 viilu
  • jääsalat 60 g ~pool taldrikut
  • kurk 80 g ~pool väiksemat kurki
  • tomat 80 g ~1 keskmine
  • hapukoor 40 g ~2 supilusikat
  • vesi 120 ml ~½ klaasi (kuskussi paisutamiseks)
  • ürdisool (Santa Maria) näpuotsaga
Valmistamine:1. Pane vesi kas potiga või kiirkeedukannuga keema.
2. Sega kausis kiirkeedu kuskuss ürdisoolaga segamini. Vala peale keedetud kuum vesi (nii et vesi kataks kuskussi) ja lase umbes 10 minutit paisuda. Klopi paisunud kuskuss kahvliga kohevaks.
3. Tükelda peekon, jääsalat, kurk ja tomat.
4. Pane pann tulele ja aja kuumaks. Prae peekonitükid läbi.
5. Sega peekon, kuskuss ja köögiviljad salatiks kokku ning serveeri hapukoorega.
Kalorid:560
Rasvad:33 g
Valgud:17 g
Süsivesikud:48 g